Kik és mit

Kik vagyunk:

Részlet az “alakuló iratunkból”:

“Szabadidőnkben jókedvünkből összejárunk páran józsefvárosi aktív állampolgárok, hogy lakókörnyezetünk közös ügyeiben tájékozódjunk. Tenni szeretnénk a helyi közösség fejlődéséért. Figyelemmel kísérjük képviselőink önkormányzati munkáját és szeretnénk közreműködni a lakosság és a közügyekben eljáró döntéshozók együttműködésének kialakításában. Ha valaki megkérdezi tőlünk „Maga kicsoda?”, azt válaszoljuk: én vagyok az állampolgár, akit te képviselsz, közünk van egymáshoz.”

Budapest – Józsefváros, 2015. június 8.

A Közöd Civil Társaság választott elnöke Románné Bolba Márta, tagjai Balogh Bea, Bódis Lajos, Dallos Judit, Molnár György, Strbik Ágnes, Szigethy Gabriella, Virág Tamás

Kapcsolat: kozodciviltarsasag(@)gmail.com


Mit csinálunk:

Egyszerre próbálunk az önkormányzat (és intézményei, például a vagyonkezelő) működésében rendszerszintű változást elérni, és konkrét ügyekben segítséget nyújtani, levelezni, információt kérni, szükség esetén a hozzánk fordulókkal közösen járunk el ügyükben.
*
Az önkormányzatot és a vagyonkezelőt több kérdéssel, javaslattal kerestük meg, volt, amikor sikerrel jártunk, de nem ritka, hogy semmilyen választ nem kapunk. Hetente találkozunk, figyelemmel kísérjük az önkormányzat tevékenységét, a bizottsági és képviselő-testületi döntéseket, melyekre szükség esetén felhívjuk a lakosok figyelmét. Együttműködünk más kerületi és/vagy lakhatási szegénységgel foglalkozó szerveződésekkel, esetenként támogatjuk egymás munkáját (pl. A Város Mindenkié, Üres Lakások Menete). Szórólapozunk, rendezvényeket szervezünk, hogy önkormányzat sok embert érintő döntései mindenki számára ismertek lehessenek, és senki ne kerüljön hátrányos helyzetbe csupán azért, mert vagy nem tud róluk, vagy nem érthető számára az, amit hall/olvas.